Energyflow makes relations grow

Jag heter Agneta Ahlin och arbetar som dipl. Energiterapeut. och Qigonglärare.

Det har jag inte alltid gjort, utan allt började inom den traditionella sjukvården där jag har arbetat i över 30 år. Dels inom psykiatrin och dels inom akutsjukvården, de allra flesta åren på en intensivvårdsavdelning för förtidigt födda barn och sjuka nyfödda barn.

Där började mitt intresse för friskvård och stresshantering så sakta växa fram. Jag såg att allt fler bland personalen började springaallt fortare för att få livet att gå ihop och jag såg också att de började må allt sämre.

Jag började med att utbildade mig till friskvårdsterapeut och arbetade flera år med friskvård, framför allt stresshantering i grupp, för personalen på sjukhuset. Det har sen, för min del, blivit fler och fler kurser och utbildningar som alla riktar sig mer mot ett holistiskt tankesätt. Vi är inte bara våra symtom utan allt hänger ihop, vi måste se helheten för att kunna bli hjälpta med våra problem.

Jag har tittat efter kurser och utbildningar som har just ett holistiskt tänk, som kan vara bra komplement till sjukvården och som skulle ge mig verktyg att jobba med, för att kunna ge kunden/klienten hjälp att få igång sitt självläkningssystem.

Kurser och utbildningar jag gått är följande:

  • Friskvårdsterapeut

  • Naturlig Facelift + påbyggnad kurs.

  • Ansiktszonterapi (ansiktsreflexologi)

  • Mikromassage

  • Qigonglärare

  • Energiterapeut

Jag har alltså gått från sjukvård till friskvård och komplementära behandlingar. Jag har även stor egen erfarenhet av sjukvårdensom patient och känner att den inte alltid räcker till. Vi behöver ha ett holistiskt perspektiv på vår hälsa och det tycker jag att jag har funnit med hjälp av energiterapi och de övriga behandlingarna som också påverkar hela kroppen. Jag menar inte att vi inte behöver sjukvården, självklart gör vi det, men vi behöver det holistiska tänket också. Det är inte antingen eller - det är både och!

Jag har under några år utbildat mig till Energiterapeut hos EnergyTalks energiterapeut-utbildning. Annette Blom som är grundare av EnergyTalk är utbildad under många år vid Barbara Brennan School of Healing i USA, ett av världens mest välrenommerade utbildningsinstitut för avancerade healingtekniker och läkandeprocesser.

Åren då jag studerat energiterapi, det mänskliga energisystemet och våra energimässiga försvar, har även inneburit att jag gett mig  ut på en personlig utvecklingsresa som gett många insikter, inte alltid så trevliga att upptäcka men ack så viktiga pusselbitar. De besvär och symtom du har börjar i ditt energisystem, får du besvär/smärta någonstans så är det för att kroppen talar till dig, den vill göra dig uppmärksam på vad du behöver titta närmare på och läka; gamla sår, oförrätter eller rädslor, orsakerna kan vara många men det börjar i ditt energisystem.

Det finns många vägar till ett liv med mindre stresspåslag, värk och besvär, jag har valt att gå via energisystemet. Alla min behandlingar påverkar ditt energisystem i kroppen på ett positivt sätt och hjälper din kropp att aktivera ditt eget självläkningssystem. Energiterapi kan gå djupare och finna orsaker som kanske ligger långt tillbaka i tiden i ditt liv. Det startar upp en process som kan hjälpa dig att läka de sår, försvar och rädslor som hindrar dig från att nå din fulla potential.

En spännande resa kan börja, min har börjat - vill du påbörja din?

ENERGITERAPI - FRAMTIDENS TERAPI